By the decree of 13-04/S dated February 17.2011 Chairman of the Supreme Majlis of Nakhchivan Autonomous Republic was established Center of Nakhchivan Study.
     

    Texnika. Texniki elmlər


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Güləliyev Əziz (buraxılışa məsul) : Azərbaycan Kulinariyası Ensiklopediyası
Özünəməxsusluğu ilə məşhur olan Azərbaycan mətbəx mədəniyyəti Vətənimizin coğrafi mövqeyi, xalqımızın milli ənənələri, həyat tərzi və s. bağlı tarixən formalaşan xüsusiyyətlərə malikdir.Fotoşəkillərlə zəngin ensiklopediyada Azərbaycan mətbəxinin xalq arasında geniş yayılmış 200-ə yaxın sulu və quru xörək reseptləri,eyni zamanda qəlyanaltılar, turşular, mürəbbələr və digər kulinariya məmulatları haqqında məlumat verilir.
Naxçıvan Muxtar Respublikası Mədəniyyət və Turizm Nazirliyi  : Naxçıvan mətbəxi
Naxçıvan Muxtar Respulikası Ali Məclisi Sədrinin " Naxçıvan Muxtar Respublikasnda Xalq yaradıcılığı günlərinin keçirilməsi haqqında " 2009 -cu il 7 fevral tarixli Sərəncamına əsasən hazırlanan bu kitabda Naxçıvan mətbəxi haqqında məlumat verilmişdir. Həmçinin kitab ulu babalarımızın keçirdiyi həyat yolundan, onların el sözlərindən, Naxçıvan mətbəxinə xas olan mətbəx mədəniyyətindən: hər cür yemək növlərindən, meyvə və şirniyatlardan və s. məişət əşyalarından, mətbəxin qədim adlarından bəhs olunur. Kitabda mətbəxlə bağlı folklor nümunələri də öz əksini tapmışdır.